Takács Attila (Taki) – ének, gitár

Szia, ill. sziasztok!

Takács Attila vagyok, a Madsen Modell énekes-gitárosa.

E mellet játszom még a Hit The Road Acoustic Band-ben, és az El Capo Latin Gitár projekt-ben is.

Többszörös Magyar bajnokként, ill. többszörös Magyar Kupa győztesként valamint de nem utolsó sorban BL döntősként vonultam vissza az élsporttól, azaz a vízilabdasapkát és a úszónadrágot arra a bizonyos szögre akasztottam, bár később még nyertem néhány Budapesti Bajnokságot a Vidám Vizilovakkal, többször nyertem strandvízilabda bajnokságot is, ill. Master világbajnoki bronzéremmel is büszkélkedhetek.

A zene és a gitározás meghatározó részét képviselte az életem nagyobb részének, zenei ízlésem széles palettán mozog, bár nem tagadom van olyan zenei műfaj, amit kevésbé kedvelek, de szinte zeneileg mindenevő volnék.

Nagyon sok zenekar hagyott bennem mély nyomokat és persze több legendának is köszönöm, amit letettek a zeneipar asztalára, felbecsülhetetlen értéket teremtve.

Gary Moor és a Queen után beláthatjuk nincs értelme rangsorolni, de azért, hogy néhányat mégis megemlítsek, hát jöjjön tehát egy ténylegesen nem teljekörű lista!

Külhoni előadók:

Gary Moore, Queen, Santana, Stevie Ray Woughan, Jeff Healey, Eric Clapton, BB King, Yngwie J. Malmsteen, AC-DC, Beatles, Saxon, Scorpions, Bon Jovi, Metallica, Guns N’ Roses, Aerosmith, Billy Idol, Dream Theater, Extreme, Iron Maiden, Judas Priest, Limp Bizkit, Linkin Park, Mr. Big, Nickelback, Pink Floyd, Cult, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Van Halen, Barry White, Bryan Adams, De Palmas, Depeche Mode, Dire Straits, Django Reinhardt, George Michael, Gipsy Kings, Joe Cocker, Lionel Richie, Madonna, Whitney Houston, Tina Turner, Sugarland, Chris Rea, Al DiMeola és persze Jimi Hendrix, bár az ő dalait jobban szeretem a fenti felsorolásban szereplő előadók interpretálásában.

Magyar előadók:

Tátrai Band, Hobo Blues Band, LGT, Máté Péter, Vikidál Gyula, Tankcsapda, Takáts Tamás Dirty Blues Band, Sex Action, Ismerős Arcok, István a Király, Ferenczi György, Felkai Jam, Ego Project, Deák Bill Gyula, Charlie, Action, Cserháti Zsuzsa.

Kedvenc magyar gitárosok szintén a teljesség igénye nélkül:

Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor, Jung Norbert, Alapi István, Felkai Miki, Nagy Ádám

Na de ebből most már elég.

A vízilabda alatt kissé nehézkes volt megoldani a koncertezést, az edzések és a meccsek miatt, de ekkor már, mint említettem meghatározó részét képviselte az életemnek a gitározás.

Zenekarok, amiben játszottam:

 • Fun Sir
 • Beer Brothers – (2005-2009)
 • EF – (nemzeti rock) 2006-2009
 • Any Ideas (2007-2010)
 • El Capo Latin Gitár (2009-2017-ig duó, azóta szóló produkció)
 • Hit The Road Acoustic Band (2010-től)
 • Csákvári – Takács Acoustic (2011)
 • Queen-tage (2013-2014)
 • QUEEN Budapest LIVE (2015) 50 tagú Jazz&More kórussal
 • CELEBRATING QUEEN + JAMIE MOSES (2016)
 • Room Service – Bryan Adams Tribute (2017-2021)
 • Madsen Modell – (2021-től)

Egy rendkívüli alkalommal játszottam a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND-del.

Megtiszteltetés volt egy színpadon játszani JAMIE MOSES angol gitárossal, aki a Queen-el dolgozott több éven keresztűl.

Együtt zenélhettem Jung Norbival, Szűcs Antal Gáborral, a Cool Head Klan-nal Molics Zsoltiékkal, koncerteztem Hollandiában, Németországban, Ausztriában (Donauinselfest), Szlovákiában, Erdélyben, Felvidéken és Délvidéken, a Sziget Fesztiválon, az Efott-on, a Magyar Szigeten, Motoros találkozókon, a Megyer Camp-en, számtalan klubkoncerten, amiben az volt az igazán jó, hogy mindegyiket nem csak én élveztem. Jó volt eddig is, és jó lesz ezután is!

Madsen Modell

Nem először kaptam felkérést, hogy lehetnék a Madsen Model gitárosa!

Első alkalommal, amikor Öcsi hívott, Mátyási Roli ajánlásával, sajnos el kellett utasítanom a megkeresést, abban az időszakban végül elveszítettem édesanyámat, ami nem volt könnyű időszak számomra, mint ahogy senki számára sem az. Kis idő elteltével (3 év) 2021 tavaszán úgy talán április tájékán újra felhívott, ugyan azzal a kérdéssel. Ekkor már nyitott voltam, változásra vágytam, alkotni, részben megvalósítani olyan dolgokat, amit az elmúlt években mellőznöm kellett, de ekkor még, mint gitáros kerestek meg.

A találkozás:

Telefonos megbeszélésen egyeztettünk egy időpontot, hogy mikor és hol találkozunk, a hanganyagot Öcsi átküldte nekem, és én felkészülve megérkeztem, bemutatkoztunk egymásnak, majd rövid ismerkedés után belecsaptunk a hanganyag elemzésébe, ahol volt dicséret, de volt kritika is a részemről megfogalmazva. Kissé furán éreztem magam, mert velem szemben két számomra teljesen ismeretlen ember ült, Öcsi és Tibcsi, kíváncsi tekintettel fürkésztek méricskéltek, majd minden csak úgy történt.

Kérdeztem ki lesz az énekes?

Hááát azt még nem tudjuk.

Még beszélgettünk vagy két órát, kavarogtak bennem a gondolatok, éreztem a bőrömön furcsa tekintetüket, amit bevallok nem tudtam mire vélni, a szimpátia azonnal megvolt, úgy éreztem a részükről is, de valami mégis furcsa volt. Gondoltam jól van ilyenek a művészek, majd meglátjuk mi kerekedik ki ebből. Minden esetre úgy váltunk el, hogy csináljuk.

A fura tekintetekre a válasz a következő találkozásunkkor derült fény.

A második alkalommal, amikor összejöttünk rákérdeztem a számomra fura szituációkra, ahol elmondták, hogy nekik még nem volt ilyen tapasztalatuk korábban. Hogy valaki odamegy, felkészülten, gitárral a kezében és már az első találkozásnál játssza az összes dalt, kritikát fogalmaz meg, és arra azonnal alternatív megoldást ill. megoldásokat sorakoztat fel, ilyen még nem volt a zenei pályafutásuk során.

A „fekete” leves még hátra volt!

A második alkalommal, amikor találkoztunk próbáltunk, ismerkedtünk, nagyon jó hangulatú beszélgetésekkel megtűzdelve, story-k a múltról, nem egy, 100, de ki számolja, egyszer csak kérdezem.

 • Ok de ki lesz az énekes?

Több név is szóba került, de mindegyiknél felmerült valami extra kérdés, szempont vagy valami, amiért végül minden név a listán kihúzásra került.

Ekkor Öcsi!

 • Taki!  Mi lenne, ha te énekelnél és trióban folytatnánk.

Nem mondom, hogy nem ért váratlanul a felvetés, mert de, ugyanakkor nyitva hagytuk ezt a kérdést.

Nem sokkal később, Öcsi unszolására, ill. Tibcsi támogatásával abban maradtunk, hogy legyen így! Trió az én énekhangommal.

Nem vagyok énekes, nem is gondolkoztam rajta, hogy az szeretnék e az lenni. Persze énekeltem már, de azért az mégis egy kicsit más.

De ok, számomra nagy kihívás, csak tanulhatok belőle, és ezzel csak több lehetek, és ebben is maradtunk.

Persze a munka folyt, tervek szövődtek, a barátkozás mélyült, nagyon jó hangulatban.

2021 nyarán már koncerteztünk, igaz Covid szabályok betarásával. De nem az volt a prioritás, hogy minél hamarabb színpadon legyünk, hanem az új lemez, a videóklipek, fontosabbnak tartottuk.

A vírushelyzet miatt így sok a kérdőjel, de arra gondoltunk, hogy talán 2022 változik a helyzet és gond nélkül mehetnek a koncertek.

Érdeklődési köröm szerencsés szituációt teremtett a zenekar számára. Ugyan is, a stúdió felvételek készítése és a videokészítés is köztük van, és így mindkettőben kiélhetem magam. A videokészítésben nagyon jó társra is találtam Szabó Tibor személyében, aki megfizethetetlen segítséget nyújt pl. a videoklipek elkészítésében. A „lekapcsolják a villanyt” c. dal videóklipjében már találkozhattok a munkájával, amit ezúton is köszönök szépen!

Ennek az eddig sem rövid történetnek korán nincsen vége, folytatása van és lesz is.

Új saját dalok, videoklipek, lemezek, koncertek állnak előttünk és várnak ránk.

Számomra fontos a jó hangulat, mind a zenekaron belül, mind pedig a koncerteken a közönséggel együtt, mert ennek csak így van értelme.

Remélem találkozunk egyszer valahol, valamikor, valamelyik koncertünkön, és magad is átélheted, hogy milyen egy jókedvű Madsen Modell koncert.

Rock & Roll mindenkinek

Üdv neked, ill. nektek!

Taki


Facebook LikeBox