A ZENEKARRÓL

A Madsen Modell története.

A Madsen Modell zenekar, 2009-ben alakult, gyáli illetőségű, Pest környéki Kemény Rock ‘n Roll-t idézve, egy baráti zenekedvelő társaságból, néhány jammelős próba után a dobos, Fekete Gyula (Öcsi), próbatermében, Ébert Csabával (gitár-ének), elkezdtek dalokat írni, majd Rávai Janit (basszus gitár), bevéve a csapatba, a zenélés örömét látva, koncertezések kezdődtek, és attól a ponttól, kialakult a zenekari arculat.

Kezdetekben, mint sokan mások, feldolgozásokat játszott a csapat, saját dalokkal bővítették a repertoárt, mára már csak saját dalokat játszik a zenekar közel két lemeznyi dallal.

Az idő vasfoga, dolgozott itt is, az élet felülírta a csapat elképzeléseit, és szakaszosan, de többször tagcseréken esett át a zenekar, Rávai Jani távozása után, Vitéz Tibor (Tibcsi) került a basszus posztra, azóta is erősítve, vállat vállhoz vetve, Öcsivel a zenekar gerincét!

Számtalan koncert, és buli kötődik az akkori időhöz, sok barátot és ismertséget hozva a bandának, média megjelenések, vetélkedők, és sok új kihívást gördítve a zenekar elé.

Ezek a kihívások, megváltoztatták a zenekar egységét.

Lekötött koncert hegyek, kislemez felvételek közben Csabi is távozott a bandából, szerencsére voltak arcok, akik tagkeresés alatt kisegítették a zenekart, hogy ne kelljen lemondani a bulikat, Novák Árpád (ének), Frey Zoltán (gitár), Kovács Gábor, Iulian Radeanu, majd Mátyási Roland is csatlakozott a bandához, rövidebb ideig.

Egy hosszabb időszakra a zenekar végül, öt taggal folytatta az útját, Nagy (Kovács) Judit énekessel, Kovács Dóra, és Rácz Attila gitárosokkal kiegészülve, 2016-ig, számtalan koncert, és egy film szerepléssel (Cop Mortem), új megjelenő videoklippel (Higgy nekem), Kalapács koncert turné végén, a zenekar szüneteltette a működését, a tagság megbomlása, Tibcsit és Öcsit magára hagyta.

A zenekar támogatói, Barkó Acél KFT, és a Barabás Mérnökiroda KFT, hittek a zenekarban, de a zenész keresések során nem találták meg a megfelelő zenész társakat, és 2021-ig a zenekar szünetelt, közben azért néhány dal elképzelés és dalszöveg elkészült, várva a folytatást…..

Trióként indult a zenekar 2009 őszén, és 2021-júniusában, újjá alakulva Takács Attila (Taki), gitáros – énekessel, folytatja útját, a hármas fogat!

 2014-ig, 4 kislemezt adott ki a zenekar:

  •  – Gyűjtőm az erőt (2012) – Vitéz – Fekete – Ébert
  •  – A kislemez (2013) – Vitéz – Fekete – Ébert
  •  – Újratöltve EP (2014) – Vitéz – Fekete – Kovács G. – Nagy J.
  •  – Piszkos dolgok (2014) – Vitéz – Fekete – Kovács G. – Nagy J.
  •  – Lurkó induló c. dal – Vitéz – Fekete – Nagy J. –  Mátyási R.

A gyáli, Lurkó FC gyerek foci csapatnak, Kovács Márk tiszteletére (2016)  

2014-ben megvalósult video klip: ,,HIGGY NEKEM” c. mely a Piszkos dolgok kislemezen szerepel.
2015-ben egy készülő magyar film forgatás (Cop Mortem c. film) szereplőiként vett részt a zenekar, főcím dalt és még 3 kislemezes dalt adva a filmhez (Rulett, Gyilkos erők, Tükörbe zárt világ), ami 2016-ban debütált, a Corvin Moziban.

A zenekar jelenleg is aktív. Készül az új lemez. 2021 novemberében debütált a Csillag c. Dallal, videó klip formájában, ezt követően 2022. február 5-én megjelent a zenekar harmadik hivatalos videó klipje, a Lekapcsolják a villanyt című dallal.

A klip elképzelése és a dal Takinak köszönhető, Szabó Tibor operatőr segítségével.

A dalok kissé átgyúrva, újra gondolva, és kibővülve, készen állnak, koncertek szervezése elkezdődött.

Rock ’ n Roll!


Facebook LikeBox